Då var lönen här, därmed även julhetsen.

Fredag morgon, sovmorgon.

Eftersom den 25e November infaller en söndag i år betalas lönen ut ett par dagar i förtid, visst är det rätt skönt men nu är julstressen väl förklarad. Själv känner jag mig ganska lugn efter att ha bestämt med syskonen att koncentrera oss på de yngre generationen i familjen och helt plötsligt var det inte alls så svårt att hitta julklappar längre.

Klockan ett börjar jag jobba idag, blir nog en hektisk dag på jobbet men de ordnar sig.
I helgen ska även pappa och Daniel på motorsportsmässan som dom fick biljetter till när pappa fyllde 50, jag hoppas verkligen dom får kul!

Slaskväder.

Vaknade vid åtta, var fruktansvärt trött, skulle åka till sjukhuset för att roa Adam undertiden Helena gick hos tandläkare. Dock var sängen oerhört skön och jag tryckte av väckarklockan istället för att aktivera snoozen, sådär är det i nattmössan. Med lite tur vaknade jag igen och insåg att jag hade 40 minuter på mig att ta mig till bussen, de löste sig utan problem och det visade sig att jag var på tok tidig dit. Helena hade dock tagit igen det och kom stressandes till mottagningen, men hon fick sina tänder lagade trots allt. Vi hade väldigt trevligt och åt lunch tillsammans och därefter lite H&M. Jag fick skjuts hem och sedan dess har jag jobbat med uthyrningen av våran lägenhet i Högdalen. Vi har faktiskt fått ett par napp och jag ska under kvällen undersöka om det är något intressant genom en lite date.

Nu ska jag lägga mig på sängen en stund.
Helena, tack för idag!


Livet

Så var ytterligare en dag slut. Det är lustigt hur fort livet pinnar på, själv gör man inte så mycket utav det, heller ingenting åt det. Jag har funderat en del idag, jag funderar en hel del ganska ofta. Där jag sitter på jobbet och dag efter dag skulle vilja spola över den tiden jag arbetar och bara njuta av min lediga tid. Att få slippa dedär "dut, dut, dut - var det bra så, vill du ha kvittot?" Men stackars människor om vi har så tråkigt, de skulle ju innebära att vi miste en otroligt stor del av livet, samtidigt som det tycks innebära att den delen av livet inte nyttjas fullt ut då man helst vill slippa den. Underligt dedär. Tänk om man skulle försöka vända på saker och ting och funderar på vad man behöver för att verkligen njuta, men hur gör man? Livet är inte för evigt, vilket borde innebära att vi tar vara på den tiden vi har. Tänk känslan att bli gammal och bitter, det känns som ett stort misslyckande för mig. När jag blir gammal vill jag vara glad, jag vill vara en färgstark gammal tant som berättar om allt jag upplevt och varit med om. Hur jag upplevde saker och njöt, reste och både älskade och blev älskad. Tänk att då kunna  inspirera andra unga människor att ta vara på det som finns framför dom. Nu är bara frågan hur jag själv ska komma underfund med detta, för än har ingen äldre dam dykt upp och talat om det för mig, de verkar som att jag måste ta reda på det på egen hand...

Slutfunderat.


Plötslig motivation.

Har jobbat idag. Söndag, lugnt i butiken och några få timmar med 100% ob ersättning, sådana här dagar är det faktiskt relativt lätt att jobba. Jonas hämtade mig och vi åkte till Sävar till mamma och pappa på lite farsdags fika, skrapade lite lotter, åt lite skumtomtar och nu är vi hemma igen. Det är så mysigt att ha familjen nära. (Helena som jag inte lyckades nå nu när jag väl ringde - stan imorgon? Tomtebo bjuder in till fika...)

Det går framåt för Jonas, ännu inget jobb med åtminstonde en intervju, jag tror vi är många som håller våra tummar att det ska gå bra nu. På tisdag åker Jonas till Stockholm för att serva bilen och kvar här hemma blir jag, kan bli toppen. Ska jobba en del men även träffa lite vänner. Anna kommer hit på tisdag kväll, mysigt att träffa de man inte träffat på länge. Erika, Sanna & Linda är i Thailand, jag är inte helt utan avundsjuka måste jag säga, men den lyckliga dagen kommer till mig också. Jag kan säga att ingenting gå upp emot att få vara nära vänner och familj nu när vi inte setts på så länge, även om det inte blir jättemycket nu heller har man ett helt annat avstånd till varandra om man skullle komma på att NU har jag en liten lucka. Däremot ska jag bli bättre på att ta mig iväg, framförallt till er, mina äldre systrar.
 
Så till den plötsliga motivationen...
Jag kom precis på att jag skulle ha rensat städskåpet, och när man kommer på något i den stilen gäller det att ta tillfället i akt och göra det på en gång, så nu ska jag rusa.

Och Helena, om du läser dethär innan du set mitt sms, se över din mobil. Håller tummarna att du har planer för city imorgon, om inte annat ger jag dig en nu.

Sov gott!


RSS 2.0