Skolning.

Konstigt att man plötsligt inte jobbar, det är o andra sidan väldigt skönt. Det är otroligt mycket att läsa och göra i skolan och det är absolut inte utan att jag stressas av det. Dock är känslan så otroligt skön att slippa vakna och känna ångesten för att gå till jobbet. En dag kanske jag står där, utbildad och redo för vad jag faktiskt vill göra.

Imorgon däremot, har jag självstudiedag - välbehövt. Svårt med all litteratur som jag bör gå igenom, hur gallrar man? Nåja, dedär kommer man säkert på. Ett kort inlägg blev det ikväll, men det kommer mera. Imorgonkväll blir det kanske Vindeln och buberget alternativt en date med Frida, en vän från gymnasiet.

Nu lockar sängen, jag ska dra för alla fönster och sova till långt in på förmiddagen imorgon för att orka ta mig igenom ett antal böcker under dagen varvat med att slutföra tapetseringen här hemma!!

Mao. på hemmaplan imorgon, fatta luren eller sväng förbi en liten stund.
Glad kommer jag att bli, en liten brejk behöver man alltid.


Mm, Umeå!

Det känns fortfarande väldigt obekant att gå till skolan att plugga inför tenta att gå på seminarier osv. Men å andra sidan känns det rikigt, riktigt kul och spännande. Jag är otroligt spänd men även motiverad till tusen så jag hoppas att det läggs på en lagom nivå där jag får visa vad jag kan men även känna att det faktiskt är någonting jag kommer att klara av. Det är korvstoppning nu, dag efter dag i skolan. Universitetet är helt enormt stort och det hjälper inte att alla lektioner är på olika våningar i olika hus där man har olika system för att märka ut var och ett klassrum, men jag kämpar på!

Min älskade Jonas tog sitt lastbilskörkort igår. Jag är jätteglad inte minst för honom, men även för min egen och vår skull. Nu börjar saker och ting sakta men säkert falla på plats. Han plockar nu lite på Jula men kommer from. Mars att köra glassbil åt GB glass här i stan.

Imorgon har jag ledigt, det blir ett första försök att slå upp boken och repetera dagens förläsning. Allt är bara så spännande samtidigt som det förståss nästan går till överdrift med spänningen vissa stunder. Engelska, daniska och norska ska läggas in i litteraturen för att inte tala om alla termer, inget ba och typ där vill jag lova.

Men jag vet att jag kan och framförallt vet jag nu vad jag vill !

I helgen välkomnar vi Jonas kompisar från Stockholm, framförallt uppmanar vi till varma kläder. Men oro er inte, milt väder råder och solen har hållit oss varma i veckan. Mm, jag tycker om Umeå.

Nära nu!

Ja, jag fortsätter räkna ner. Nu har jag tre dagar kvar på jobbet innan det börjas. Blev erbjuden en tripp till Kittelfjäll nästa helg, dock var jag tvungen att tacka nej pga. insparken, känns tråkigt och onödigt att missa. Kändes somsagt väldigt tråkigt då jag verkligen hade velat åka till fjälls.

Nu har ett jobb faktiskt dykt upp, även om det inte är ritkigt så perfekt som vi hade hoppats har Jonas troligtvis fått ett jobb från mars och fram emot augusti, september. Hinner han avklara lastbilskörkortet som redan är påbörjat kommer han att börja köra glass åt GB Glass här i stan. (Funderar på vem som kommenterade mitt förra inlägg och undrade om detta, svårt att veta vem jag ska hälsa från) Påminner alla om hur glad jag blir över era kommentarer och hur kul det är att se att ni faktiskt tar er tid att läsa, men glöm inte att skriva vem ni är.

Det är konstigt dehär med jobbet, jag har bara några futtiga dagar kvar. Ändå känns det som om det är en evighet, man kan ju tycka att det borde gå lätt då det faktiskt är så otroligt nära mållinjen, men det går såå långsamt. Jag kan bara inte sluta längta till måndag....

Åh, jag längtar, jag längtar, jag längtar - hoppas bara att det här är det rätta!

Fem arbetsdagar kvar!

Hur än jag gör så slutar det med att jag vaknar, hur gör jag för att vakna, eller hur gör jag för att inte vakna? Allt eftersom tiden går lär man sig sina egna knep. Mitt knep är att, väl vaken inte öppna ögonen. Öppnar jag ögonen är det kört, då är det morgon och all sömn har lämnat rummet. Problemet är att den sveper över mig allt för tidigt om kvällen, tänk om jag bara kunna sova lite, lite till.

Nåja, väl öppnat ögonen på lördagsmorgon - ingen mening att ligga där och tjura. Klivier upp och dolar, verkligheten är ju faktiskt att man får allra mest gjort under tidig morgon alternativt sen, sen natt. Fick en hel del gjort innan Jonas vaknar för att ha en riktig lördag tillsammans efter tre arbetsamma helger i rad. Dagen blev en trip till strömpilen där jag köpte en dymo (märkmaskin). Åkte hem och märkte upp mina skokartonger i garderoben, vilken numera är en mycket ordningsam garderob. Med mig från Strömpilen fick jag även två tröjor, varit tvungen att inse att de kläder jag har som används framförallt består av välanvända mjukibrallor varav ett par favoriter i rosa velour som jag ärvt av en vän. Ja, ni hör själva hur det låter. När jag inte anväder dessa blir det oftast mina partybrallor som Jonas kommit på att kalla dessa. Egentligen är det mina arbetsbyxor som ofta följer med hem och sitter kvar när jag hamnar i soffan efter en lång dag på jobbet. Nu när jag ska ägna mig åt plugg och skola känns det inte helt okej att säcka omkring så jag har försökt (på ett billigt sätt) rycka upp min garderob en aning.

Det tråkiga.

Hur än jag bär mig åt så slutar det med att jag hittar mig exempelvis ett par otroligt bra, praktiska eller på annatvis prisvärda skor, tröjor, byxor etc. och tar det säkra för det osäkra och köper två par. När jag kom hem idag kom det över mig att det hänt igen. Två par likadana skor och två likadana skjortor...

Socionom.

Det ska bli en socionom av mig!

Måndagen den 20e Januari blir jag student, idag kom andra antagningsbeskedet och det visade sig att jag kommer slippa pendla till Skellefteå då jag nu äntligen och faktiskt helt oväntat har kommmit in här i självaste Umeå. Med tanke på att fyra timmars bussresa nu inte längre är aktuellt känner jag mig riktigt, riktigt glad!

! ! ! ! !

Socionom.

Det ska bli en socionom av mig!

Måndagen den 20e Januari blir jag student, idag kom andra antagningsbeskedet och det visade sig att jag kommer slippa pendla till Skellefteå då jag nu äntligen och faktiskt helt oväntat har kommmit in här i självaste Umeå. Med tanke på att fyra timmars bussresa nu inte längre är aktuellt känner jag mig riktigt, riktigt glad!

! ! ! ! !

RSS 2.0