Vad är det som är sjuk?

Jag har tänkt på en sak, eller egentligen inte bara en.

Igår kom en kund in och började argumentera, jag ska inte berätta någon historia för all säkerhet skull. Kunde var inte riktigt nöjd eftersom en tidning var slutsåld och hon började gorma om att det var sjukt och att allt var helt sjukt. Oavsett om det nu kanske var en brist i butiken att just den tidningen sålt slut under julruchen förra veckan så kan jag för mitt liv inte förstå vad det är att gorma omkring sig för. 

Underligt dessutom hur vi i vardagen använder oss av att saker är "sjuka". Om jag tänker på ordet och ska koppla det till nånting blir det åtminstone för mig att man har något fel, kanske är störd på något vis. På tal om ordet "störd" används det på samma sätt, men veem kom med den idén? Säger någon till mig att jag är "sjuk" eller att det jag gör är fullständigt "sjukt" så tar jag det inte för vad det egentligen betyder för det är ju helt klart att det blivit ett vardagsuttryck.

Tyvärr använder det själv, men det är först nu på senaste tiden jag insett hur otroligt illa det klingar, ligger det inte någonting i det?

Pigg igen!

Då var julen över, lika snabbt som den kom. Vi var hos Maria och Jonas i Örsbäck med syskon och familj, saknade dock Helena med familj, förståss. Sitter här och laddar in lite bilder och tänker tillbaka på gårdagen. Vips så var allting bara över. Självklart är julen något mysigt och härligt och någonting vi alla förhoppningsvis ser fram emot, men det absolut härligaste är nog att se hur lyckliga barnen är, för att inte tala om systersonen David när han fick en käpphäst, lyckligast i världen.

Nu är jag tillbaka på jobbet, känner mig frisk och kry. Skönt med en lugn dag som idag, samtidigt som jag verkligen inte förstår anledningen till att hålla öppet?! Vem kom med den dumma idén?

Sedan sist har jag även (skämt ut mig?)
Åkte till Okq8 för att köpa spolarvätska och tänkte att jag i samband med detta kunde ta en lektion i just "fyllningsdelen" så jag frågade vänligt om killen på macken kunde hjälpa mig. Självklart hjälpte han mig och min vindruta är nu blankare än någonsin. Frida som satt i bilen var inte riktigt lika imponerad av mitt initiativ att fråga efter hjälp. Va tusan, nu vet jag ju hur man gör - briljant!

Delar slutligen med mig av några bilder från självaste julafton.

  

Var är snön?

Sjukdom och julafton känns som en av de absolut sämsta kobinationerna, julmaten som jag längtat efter för att inte tala om storhelgslönen som jag tänkte skulle komma väl till pass. Det är inte mer än att ta det för vad det är. Länge sedan jag skrev något här på bloggen, vet nästan inte var jag ska ta orden från, men jag ska göra ett försök.

För er som ännu inte vet det så kommer jag att börja plugga till våren, ska bli otroligt intressant och spännande. Peppad till tusen.

 Imorgon är julen här, snön tycks vänta ett tag till.

Lisa, en kompis från Sävar har flyttat till Vindeln, av alla ställen. På fredagkväll var jag och mina tjejer över på middag, vi hade en helt otrligt mysig kväll innan vi vid tvåtiden var tvugna att styra hemmåt. Vid tretiden stannade bilen på uppfarten och jag stupade isäng. Halv fem vaknade jag till, med feber och sjukdom och här ligger jag kvar i sängen. Nu är allt jag hoppas på en jul full av snö och utan sjukdom.

image35

RSS 2.0