Tröttis

Ny dag, varit och vandrat runt stan. Dan var här en sväng och jag visade honom vad staden hade att erbjuda. Nu sitter jag hos Frida. Själv ligger hon på sängen och sover. Jag väntar på min far och bror som ska hämta mig, det var dock 40 minuter sedan dom slutade så jag börjar fundera. Just för tillfället kollar jag in lite sista minuten inför vecka 28 då jag och min älskling ska ta oss iväg.

Imorgon åker jag och Frida till Helena, ska bli riktigt mysigt och självklart hoppas jag på fint väder med mycket sol. Ser verkligen fram emot en dag tillsammans. Som ni såg i gårdagens inlägg har jag skaffat en bilddagbok. Enklare att ladda upp bilderna där under semestern.

Jonas är på landet och letar Alfons liten, hoppas verkligen dom hittar varann. Nu vill jag hem till maten och sängen. Må gott allesammans!

Bilddagboken!

http://haannalindberg.bilddagboken.se/

Lägger upp lite bilder under semestern så kan ni hålla koll på mig.

Sov gott!

Sov gott!

För allt i världen Alfons, kom heem!
Jag älskar mina underbara pojkvän!

Var är du?

Efter att ha firat midsommar på Väddö med Jonas och hans släkt bar det av till Umeå. Flisan & Alfons hade fått följa med till landet i vanlig ordning. När vi skulle ge oss av hade ingen sett till grabben på ungefär ett dygn, det kändes jättejobbigt att behöva lämna honom där för att åka hem ensam med Flisan. Kusinerna är kvar till i eftermiddag då Jonas åker tillbaka för att söka efter vår älskling. Var är du?

Själv blev jag avsläppt  på Arlanda för att hälsa på mina nära och kära i Umeå. Nu är jag här, har sovit hos Frida inatt, fast mest var jag nog vaken. Nåja, det är underligt vad ett djur kan betyda för en. Nu ska jag och Frida ner på stan och shoppa lite lite iaf. måste hålla i pengarna om vi ska kunna åka utomlands om två veckor.

På återseénde!


Två dagar kvar till semester.

Två dagar kvar till semster, känslan är delad på två. Semster är såå nära - Jag har jobbar väldigt länge nu. Dessutom är det dagen för midsommar imorgon och det kommer vara sinnesjukt mycket folk, helst vill jag bara spy på alla er som inte kan vara någolunda trevliga när ni kommer och handlar. Lämna barnen hemma och handla en dag då det inte känns som ett måste. Det är inte lika kul som på ica reklamen att sitta där i kassan, jag kan försäkra er om. Ungefär så peppad är jag på att gå till arbetet imorgon. Men somsagt, samtidigt vet jag att jag bara har en dag kvar sedan, en ynka dag.



Jag bjuder på den, bara för idag.

För att lätta lite på midsommartempot så ska jag lägga upp en fin ekloftsbild på mig och fina Fanny.
Jag önskar er allesammans en underbar midsommar om jag inte kommer för att skriva mera imorgon. Risken är stor, det är myycket kvar att fixa då det är vi som ska stå för efterrätten på landet i helgen (tack o lov att det inte var mer än så) - städa hemma, packa inför midsommar och sedan umeå direkt därpå, förbi biblioteket och apoteket och där är ännu inte listan slut, men det kan jag klara av för sedan har jag SEMSTER!

Arbete imorgon 10-19 men ni når mig på kvällen i full fart på hemtelefonen om ni saknar mig.

Take care och drick lagom på midsommar.
Glad sommar på er alla!

Sommarkväll.

Det är ganska sent nu, Erika och Sanna har precis packat sig iväg. Plötsligt är vi bara två kvar i lägenheten. Vi har haft superkul, tråkigt nog hade jag brist på ledig tid från jobbet. Kvällen är här och natten är nära. Tidig morgon imorgon och sedan hem för att tvätta. Landet i helgen - Midsommar!

Det blir en midsommar med Jonas familj och kusiner innan jag blir skjutsad till Arlanda för att flyga iväg hemmåt Umeå igen, då är semestern här. Ska bli enormt skönt att komma hem.

Under dagarna vi haft besök hade Sanna med sig kanske världens finaste byxor. Jag bara måste ha ett par likdana var min tanke, jag ringde varenda butik med märket, men inte en av de som fanns i Stockholm visste överhuvetaget vilka byxor jag pratade om? Umeå vs. Stockholm, jag förstår liksom inte.... Men men, tillslut har jag ny lyckats, trots rean få en butik att lägga undan mina byxor i en hel vecka, är det inte Umeå så säg. Sånt skulle aldrig hända i Stockholm.

Nu är det dags för en match betapet innan skönsömnen infaller.

Ta hand om er alla, så glömmer ni inte ringa mig under nästa vecka om ni vill träffa mig lika gärna som jag givetvis vill träffa er mina kära vänner. Ta hand om er -  Nu är sommaren här.

Underbar läsning!


Jag måste dela med mig av den roligaste krönikan jag någonsin läst, så läs och skratta gott.
Det värsta är att allt han säger är helt sant.


Vem skriver "hästkista"?

Jag sitter på ett
café vid namn cafe Sosta i Stockholm. Alla i personalen är svenskar, men ändå vägrar de tala svenska med gästerna. De talar italienska, varför, jo för att de tror att atmosfären blir mer kontinental på det viset.
  Barristan, en svenne som kanske heter Erik eller så, säger ?bongiorno signore? när jag kommer fram till honom och när jag beställt klart säger han ?va bene?. Jag tittar på honom och avskyr alla delar av hans väsen. Just där och just då är han den töntigaste mannen i livet.
  Jag kunde fortsatt att irritera mig på den där mannen under hela min kaffepaus, men jag fastnar plötsligt i något helt annat. Jag skriver ett sms till en kompis och undrar om han kan sätta upp mig på gästlistan på en fest.
  
När jag ska skriva ordet "gästlista" så syns istället ordet ?hästkista? på skärmen. Hästkista är alltså ett ord som finns med i min mobiltelefons inbyggda ordlista. Och jag undrar: i vilka sammanhang använder man ordet hästkista? ?Min häst dog i helgen och ska begravas på onsdag. Nu behöver jag en hästkista.? Eller: ?Jag har köpt en väldigt stor kista. Den är stor som en häst. En riktig hästkista.? Jag kan inte komma på några andra sammanhang i vilka man kan använda ordet. Det hela fascinerar mig och jag fortsätter att knappa in ord på måfå i mobilen. Det visar sig att just ?mobilen? inte existerar i ordboken. Inte heller ?sms?. Är inte det udda?

Ordet "kanin" finns inte heller med. Är inte kanin ett bra mycket vanligare ord än hästkista? Jag undrar. Och ju mer jag knappar, ju mer ser jag framför mig mästerhjärnan bakom ordboken, personen som suttit någonstans och programmerat in de här orden en gång i tiden. Vad är det för typ egentligen?
  Kanske vill han bara skoja lite med oss. Varje gång någon vill skriva gästlista i sin telefon och ordet ?hästkista? dyker upp så utgör det någon form av egendomligt practical joke.
  Jag fortsätter mitt knappande och upptäcker de mest märkvärdiga saker.
  
Nu vill jag att alla ni läsare  där ni sitter på bussar, tåg, i skolan eller på jobbet ? tar fram era telefoner och skriver ordet "dubbelfitta" i era mobiler. Ni kommer att upptäcka att det ordet faktiskt finns med som ett befintligt ord i ordboken.
  Ursäkta en 70-talist, men vad är egentligen en dubbelfitta? Kan någon förklara detta för mig? Hur ser en sådan ut? Vad gör man med den? Och varför finns detta ord med i ordboken? ?Dubbelsäng? finns inte med, men däremot "dubbelfitta".
  Det är bryderier av den typen som fyller min kaffepaus där jag sitter på ett café där svenska män talar italienska på stort allvar. Och jag tänker att det trots allt är skönt att man inte är filmregissör och heter Richard Hobert. Prova att skriva hans namn i era telefoner och ni förstår varför.

Besviken

Så besviken, besviken på mig själv.
Jag vet verkligen inte hur man gör för att hålla reda på minsta lilla. Idag var jag och köpte ett 7-dygns kort för tunnelbanan så jag skulle klara mig till midsommar då jag får semester. Jag hinner inte mer än hem så har kortet ramlat ut ur min ficka under promenaden. Jag blir så less och jag har verkligen inga mer pengar. Nu var jag tvungen att låna Björns kort vilket inte känns så kul, dessutom var han tvungen att möta upp mina vänner för att jag skulle kunna få tag på det. Känner mig verkligen så misslyckad. Vill skylla på att det faktiskt ramlade ut och att jag för en gång skull inte har drällt bort de så att jag inte vet var det är, vilket är det vanliga. Jag vet verkligen inte hur man gör och min absolut största önskan är att jag kunde hålla rätt på saker och ting. Snälla...

Erika och Sanna kom till mig idag, Jonas och Niklas åkte till Väddö. Vi hade väldigt trevligt, Sannas lillasyster kom förbi en sväng och nu har dom åkt för utgång ikväll, själv jobbar jag imorgon och kände att jag inte riktigt hade fått nog med sömn om jag följt med, vilket jag inte heller hade kunnat pga. mitt busskort. Åh!

Sitter med en blandning av olivolja och silkesdroppar i håret i hopp om att det ska få må lite bättre snart. Ett försök är halva vägen sägs det. Ska borsta tänderna och tvätta ut sörjan ur håret, sedan är det godnatt.

Vi ses snart Umeå - Sov gott.

Han älskar mig.

Jobb jobb jobb jobb - jobb till livets slut.

Nu har jag en riktigt lång tung helg framför mig, ikväll eller imorgon kommer Erika o Sanna men jag måste jobba alla dagar, känns inte speciellt kul. Nåja, nästa fredag är det midsommarafton och även min sista dag på jobbet innan semestern, underbart. Jag åker till Umeå och har det skönt på obestämd tid, sen hoppas jag att vi tar oss till gotland på semester och även till något skönt land där vi kan koppla av och må bra.


Nej, nu är det dags att sätta på sig skorna och traska till tunnelbanan.
Ha det gott kära vänner, håll tummarna för mig.

Umeå vs. Stockholm?

Allt är såå förvirrande, jag vet varken ut eller in. Ska jag verkligen bo här? Eller ska jag bo i Umeå egentligen, vad är det som är meningen? - Att älska någon är inte bara enkelt, att flytta ifrån Jonas det kan jag inte ens förklara hur tanken känns. Att inte ha sin familj och sina riktiga vänner nära, det kan jag inte heller förklara hur det känns. En konstant längtan som aldrig tar slut. En flytt är inte särskillt enkel, det går inte att ångra sig efter en månad... Själv klarar jag nog inte av att flytta, men jobb? bostad?


Tankarna cirkulerar friskt.

RSS 2.0