Fredag.

HANNA 060428.

Fredag, äntligen igen!

Vädret är rikgit ruttet, troligen till och med sämre än i Umeå, hehe. Skämt och sido. Nu är det inte så långt kvar på den här dagen heller. Katarina har varit här, kusin vitamin. Väldigt trevligt. Nu är jag ensam igen och betar av den sista tvätten som finns kvar. Faktiskt ganska klar för idag. Ser fram emot att få sova i helgen, tillsammans, äntligen. Hade tänkt åka och köpa en pyjamas i Mörby idag, problemet är att jag ser en flanellpyjamas framför mig, men sånna säljs inte på sommaren. Typiskt, jag hade verkligen fått för mig att jag skulle ha en sån, och än värre när man ser den framför sig, meen... det får helt enkelt bli frammåt hösten.

Åkte tidigt imorse hit för att vara med Fia när Helena, och Micke åkte till jobbet. Självklart var det stök på röda linjen och jag fick ta roslagsbanan och gå i regnet från Altorp. "men lika glad är jag för det...." aja, det är ju iaf. fredag. 08:45 skulle hon vara på simhallen, mycket riktigt var vi där då och jag kommer på att jag kan ju gå och sola, varför inte. Men vad händer, jo timern på solariet är trasigt och när jag tittar ut och tycker att min halvtimme borde med råge vara över så har det fortfarande bara gått tio minuter, här är det nånting som inte stämmer. Kliver ur och bokstavligen brinner, både här och där. Det hettar, det hettar.

Vidare hem och fixar klart. Fredagar är så underbara.
Inga läxor, det är helt underbar, inget tjat liksom, än bättre ingen middag, ingen middag jag ska stå för iaf. behöver inte ha med honom på övervåningen att göra överhuvetaget idag. Hej och så, det räckte för idag. Dessvärre trodde jag att Micke skulle komma hem tidigt idag efter att klockan 15:00 varit på Fias konsert på skolan, men ack vad jag bedrog mig, han åkte vidare. Fia hamnade hos sin bästa kompis Jennifer meen, jag kan fortfarande inte åka någonstans. Aja, klarar väl det också, men det vore himmla kul med en lite längre fredagskväll, faktiskt. Nåja, ingenting att göra, bara vänta tills mor eller far Bragd kommer hem igen.

Ica Kvantum Sickla ringde mig idag, gav mig introduktionstider 18-19 Maj. Känns rikigt bra, dessutom ringde en Estländare hit idag vilket enligt Helena ska ha varit angående den nya abrnflicka, jag hoppas, både för min och för barnens skull att hon kan svenska...

Har precis ringt faster Carina och grattat henne på 40års dagen, synd att det är så dyrt att åka, man måste vara lite ekonomisk ibland. Missar förståss hennes kalas. Men, ett grattis är kanske iaf. en bit på väg. Hon hjälper mig dessuom med lägenhet, får se om hon får något napp...

Nu är det dags för ett parti betapet och sen hoppas jag helt enkelt att ägarna till barnen kommer...

Trevlig helg gott folk....


Torsdag.

HANNA 060427.

Igår fyllde min stora lillebror år. Grattis till honom!
Idag är det en ny dag, solen skiner och det gör mig så otroligt glad, jag är verkligen lycklig. Men saknar förståss min familj vilket är lite segt. Jag trivs allt bättre och bättre och med solen kommer värmen och inte minst vårkänslorna och det goda, men peppar peppar, vi hoppas att det får hålla i sig. Motgångar har jag haft men nu känns det som om det faktiskt är på väg mot betydligt bättre tider. Jag älskar verkligen sommaren.

Imorgon kommer kusin vitamin, Katarina och hälsar på mig här ute i Djursholm, det ska bli kul att få träffa henne, det var ett tag sedan nu. Så är det när man jobbar så ruttna tider som vissa gör, men men... snart är det över juu. Det ska verkligen bli trevligt, ta en proemenad tillsammans med någon är så otroligt mycket roligare än att göra det själv. Är man ensam är det ju väldigt skönt att sätta sig på altanen i solen, men nu är det ju så att jag inte är enda som jobbar åt den här familjen. Först o främst en städerska som tar hand om hushållet så slipper jag städa såå ofta. Iaf. dedär grunliga. Sen är nu Polackerna igång på gården, dom putsar o fejar hela veckan här ute, dom kan visserligen inte svenska, men som Helena (mamman) sa; "Polacker är bra till allt" hehe.

I helgen blir det Väddö och imorgon får Jonas sin nya bil, spännande...
Nåja, nu ringde Marcus så nu kan jag inte berätta mer utförligt just för tillfället.

På återseénde gott folk...

Tisdag.

HANNA 060425.

Men det känns som det borde gått längre tid av den här veckan, nåja tisdag, tisdag...
Städdag, städerskan är inte här i veckan så då är ansvaret mitt, katten lossar hår, det är vår. Oh, snart klar, golven är kvar att torkas, för övrigt är allting gjort. Marcus kom precis hem från skolan, han gick idag (?) vad har hänt? Hehe, bara att tacka och ta emot. Menar, alla behöver ju röra på sig sådär en gång i månaden. Nu är jag less på dethär, igår var det än värre, jag skulle för en stund kunnat packat mina väskor och åkt, men jag har inte mage att göra nåt sånt, det skulle aldrig falla mig in.

Tidig morgon imorse också. Upp och iväg.
Nästa vecka åker Frida och Lars till Cypern och jag äär så avundsjuk. Jag skulle också vilja känna på det just nu. Men det kommer och jag hoppas att det blir som det är sagt, en utlandsresa till hösten.

Håller på påta med kontraktet för lägenheten som ska skickas in idag. Snart är allt klart. Nåja, jag ska nog gå ut o kolla posten o spela lita badminton med Marcus....

Måndag.

HANNA 060424.

Sol, värme, vår, vår....

Morgonen började tidigt imorse, upp och hoppa. Halv sex ringde väckarklockan som, inte allt för ovanligt fick ringa ett par gånger till innan det blev dags att kliva upp. Vaknade och tittade i taket en timma, men sånt händer, när morgonen väl kom var det iaf. fint väder, sånt gör mycket. Igår var det kalas, lugna favoriter fyllde tio år och som jag tidigare nämnde halkade vi in på deras fest på ett bananskal. Men trevligt var det, kom dit något sent, men tack o lov var det bara jag som var odushad så... en snabb dusch och lite göra sig i ordning innan det var dags, fördrink och mingel. Därefter var det förrätt, varmrätt, efterrätt, kaffe och avek. Mättad mage. Tommy Nilsson, Cue och Patrik Isaksson uppträdde och var otroligt duktiga allihopa. "öppna din dörr, och säg att du vill ha mig här" håret reste sig. Kvällen var riktigt kul, men ganska kort. Det var ifs väldigt skönt då vi skulle upp så pass tidigt imorse. Dock missade vi den riktiga hotellfrukosten, aj aj aj. På kalaset var det uppskattningsvis mellan 100 - 150 gäster. Lillbabs, Patrik Isaksson, grannkanalernas radiopratare, Gert Fylking, Sune i sunes sommars mamma (namn?), nåt fotbollsproffs, ja... det var en hel del som man kände igen och galet mycket mediafolk, samt några få som förmodligen också vunnit biljetter. Men trevligt hade vi! 

Nåja, idag lyser solen, termometern visar väl +15 - +17 grader och det är perfekt ute på verandan, somnade till men när solen plötsligt gick i moln frös jag till och kom på att det var dags att uppdatera bloggen, nu kikar den ljusa solen fram igen och det känns som att det vore slöseri att sitta inomhus en sån här dag.

Ji vål hané!


Torsdag.

HANNA 060420.

Ja, det har blivit lite skriva nu....
Haft mycket, eller? Haha, nej det var en dålig ursäkt, så mycke dötid som jag har nu om dagarna har jag aldrig någonsin på dessa snart 20 år haft tror jag. Ärligt talat känns det underbart att slippa, det måste vara lagom. Varken för mycket eller för lite. Börjar på Ica Kvantum v. 20 så nu är det inte länge kvar.

Tillbaka till helgen som var så blev jag och Jonas, ja... vad ska man säga, överfallna? Det låter så hemskt, men vi var på väg hem från en fest o vips hoppade en kille på oss och slängde oss hit och dit tills vi låg på maken, hans kompisar ryckte snabbt in o tog honom därifrån och därefter vakten på en närliggande krog. Men obehagligt var det, tack o lov att jag inte var ensam.

Snart helg, vet inte näär senast det hände så mycket bra på en och samma gång. Imorgon kommer Erika eventuellt till Stockholm, det ska verkligen bli kul om det nu blir så, dock kom alla andra planer på samma helg, vilket leder till att jag inte kan träffa henne riktigt lika mycket, men det gäller att uppskatta den tid man har. Gul-kalas hos Amadeus som fyller 20 imorgon också. Lördag ser lugn ut, förmodligen bara vara i sol och vår tillsammans med Erika (än en gång, om hon nu kommer). Söndag, dagen av dagarna. Frida min vän vann biljetter till Lugna favoriters 10 års fest på Hasselbacken i Stockholm. Hon kunde själv inte gå och jag och Jonas fick biljetterna. Hotellrum, middag, Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Cue. Ser verkligen fram emot helgen.

Imorse var jag och hämtade Cykeln, Rikard körde ner den när han endå skulle hit ner. Underbart, dock är vädret inte cykelvänligt just idag. Igår sken solen, gräset grönskade och det var 13+ i skuggan. Oj oj. Det är annat än Umeå det. Skönt att få uppleva en riktig vår.

Nåja, duschen nu innan Helenas syster och barnens kusin Fanny kommer.
Oj oj oj. Lev, lev, lev...

Måndag.

HANNA 060418.

En ny dag, med nya möjligheter.
Så har man varit ledig en hel vecka, delar hemma i Umeå, där tiden mestadels gick till min familj, det var mysigt, men eftersom det skiljde ungefär en och en halv meter snö så kan jag ju inte sticka under stolen med att jag längtade tillbaka till vårvädret. Här grönskar det, solen skiner och humöret stegrar. Det har dock samtlats en del att göra under de lediga dagarna. Räkningar ska betalat, bankärenden, telefonsamtal, tvätt, strykning, handling etc. Men det var det värt för en veckas ledighet. Familjen är solbrända efter en vecka spenderad på frankska rivieran. Skönt för dom.

Helgen var lite omtumlande, på alla vis, men nu är allt i sin ordning igen.
Det som känns allra tyngst just nu är min lägenhet, kom igen... jag måste hitta någon jag känner som vill hyra den, nu! Jag vill inte ligga ute med en hyra, det funkar bara inte. Dessutom vill jag känna den som bor där och helst av allt vill jag också slippa ta ut allt som finns där, det är lite svårt att sträcka ut armarna till Umeå för att börja flyttstäda, nej... snälla, någon?

Nåja, nu ska jag ut och springa.
Haha, det är sant....

Måndag.

HANNA 060410.

Jag älskar dig Jonas.

Fredag.

HANNA 060407.

Intervju imorse på Kvantum. Att man alltid ska känna sig så dum, men man sitter ju i ett underläge såklart. Nalle och Gustav skjutsade mig dit, bombades av massa frågor och ja, klart jag skulle säga nåt dumt, men i slutändan hade jag rätat ut det mesta. Det var personalansvarig och ekonomichefen som hade intervjun. TIll sist sa dom, vi ska ringa dina referenser på Ica Maxi i Umeå och går det bra, så tycker jag absolut att dethär låter bra... Frågan är vad dom kommer att säga med tanke på att jag sökt jobb där också inför sommaren, eftersom jag inte visste om jag skulle få nåt jobb här nere behövde jag ju en sista utväg. Men, det återstår att se, dom skulle ringa mig på måndag. - Appropå ringa så ringde Fia precis, dags att hämta, får skriva mer en annan dag, ska ner och packa inför Umeå resan sen.

- Adjö.



Torsdag.

HANNA 060406.

En ny dag, igen? - Såklart.
Vaknade när Jonas mobil ringde för tredje gången och rusade iväg till jobbet. Jag somnade om, inte allt för oväntat. Tråkigt att ligga kvar ensam, men när jag fått en hejdå puss sådär på morgonkvisten känner jag mig ändå helt full av lycka. Jag har det bra.

Idag ska bilen tvättas och städas, Uhhj!
Det är väl inte så att jag tycker att det känns speciellt ansträngande överhuvetaget, men psykiskt, att sitta instängd bland alla dessa borstar i ett utrymme som inte är stort nog att öppna bildörren, jag får panik. Men det har gått förrut, klart de går bra idag också. Dedär är "mansgöra".

Fia ringde precis. Hon kommer inte hem idag, jäklar vilken skön dag, kanske skulle man göra bort bilen redan nu då, så har man nästan en fri dag. Marcus brukar ju faktiskt klara sig, speciellt i veckan då det inte är några läxor. Dessuom är det pannkaka / vofflor till middag. Dvs. inget grin över maten heller. Wee.

Till sist, imorgon är det dags att packa för hemfärd, antar jag. I helgen måste jag ut och shoppa, presenter till, gud vet alla som fyllt år. Segt när man inte gjort det direkt, men jag har ju inte varit hemma, så får ta tag i det på lördag. Tänkte ta med mig en stoor väska hem, så kan jag lasta med mig massa saker, massa saker man tänkt på men som inte känts riktigt nödvändigt att ta med. Som tex. mitt eget täcke, men gosh täcket jag har här är inget att hurra för och Jonas börjar tycka att det är jobbigt att sova under samma, kanske vore det skönt med två... och dåå - har jag helt enkelt en lösning. Dvdn ska jag hämta med mig, måste gå igenom mitt förråd och se allt vad jag har saknat. Det är mycket det, tänk om jag ska bo själv såsmåningom, om jag nu får ett jobb, jag hoppas verkligen, men då behöver jag ju helt sjukt mycket saker hemmifrån, hmpf. Ser fram emot att träffa mamma, att träffa pappa...

Snart är det helg, sen är det måndag!


Onsdag.

HANNA 060405.

Halva veckan är snart gjord, känns riktigt skönt.
Somnade sent igårkväll, låg och pratade i flera timmar innan det slutligen var dags, vi båda skulle upp och jobba idag så det var likabra, problemet var bara att klockan redan var 02:00. Efersom Jonas skulle åka halv åtta tänkte jag att jag skulle bege mig ungefär då också, han ville ha mig med på GB ett tag och, ptja.. tänkte jag, tråkigt att sova när han åker. Imorse när väckarklockan ringde hade jag redan varit vaken ett antal gånger, vaknade och toksvettades och hade ont i huvudet, lät honom åka till jobbet ensam undertinden jag sov vidare, vaknade vid tio, klädde på mig och gick mot tunnelbanan, men huvudet dånade.

Kom hit, var o handlade och tvättade undan allt igår, tänkte att då får jag en lugn onsdag. Trodde jag. Knappst, tvättkorgarna var fyllda till max och en ny handlingslapp fanns. + Gårdagens kläder som ska strykas och persienner som ska dammtorkas o gud vet allt. Nåja... en alvedon och ett glatt leénde. Vore grymt skönt att slippa vissa saker här, mina arbetsuppgifter är otroligt få, egentligen.... eller visst har jag lite saker att göra om jag vill, men jag kan välja att ta de otroligt lungt också, vilket jag ofta gör. Man känner att familjen brér på och ger mig mer och mer att göra och är sämre och sämre på att passa tiderna, egentligen ska jag sluta 18:00, det går en buss 18:14 - Det är bara att glömma, dom är aldrig hemma den tiden. Är dom hemma halv sju är det bra, lite less.

Nu är jag nog grinig på mycket när jag vet att jag ev. får göra något annat, visst finns det absolut bra saker med att jobba här, familjen är i stor väldigt, väldigt trevliga. Men en sak som att tvätta någon annans ut-och-in-vända underkläder med fartränder, nä fy. - Svettsockar som stinker och aldrig är vända åt rätt håll och jag, ja... jag kan ju tala om att jag vänder dom inte, så fruktansvärt äckligt. Vanor här, som jag aldrig kunnat förstå, som jag aldrig själv skulle komma på tanken att göra. Slänga ner ren tvätt i en smutsig tvättkorg? Aldrig i mitt liv, då kan man ju räkna med att måsta tvätta det igen. Juue!

Pratade med Frida i telefonen igår när hon var på väg till jobbet, hon satt på bussen, själv skulle jag laga mat till Fia och Marcus, med Frida i telefonen skrek jag gång på gång till Marcus att det var mat, jag tror hon fick lite insyn i hur en vardag på det här bygget är. På tredje gången kom han till köket. Fia kom direkt, åt sin mat, ställde undan och gick iväg. - Marcus kom ner, frågade om jag kunde hämta bestick åt honom, besticklådan är kanske, på en höft, en meter från honom. Väl färdig lämnar han allt på bordet och när han är på väg avbryts jag igen för att säga till honom att plocka bort. Han tar sin tallrik (jag står och plockar ur diskmaskinen samtidigt som jag pratar i telefon vilket han ser) ...och är på väg att stoppa in den i diskmaskinen då jag stoppar honom o säger ställ ner den, han ställer den rakt ner och jag får förklara för honom att den ska stå i diskhon. Han är på väg från köket då jag stoppar honom igen, "Marcus, mjölkpaketet, ketchupen och ditt glas då?" Han tar glaset som är halvfullt med mjölk och går till diskmaskinen som fortfarande inte är tömd klart, han vänder och häller mjölken över den rena disken eftersom han inte "kom ihåg" att det var rent. Ahh! Han är på väg att lämna köket igen, "Marcus, mjölken? ketchupen?" ...och vad får jag för svar, jo - det var inte jag som tog fram det. "Nej Marcus, men det är inte jag som har ätit heller." Han går tillbaka, tar och ställer in ketchupen och är ytterligare en gång på väg, "men Maaarcus, mjölken då? Kom igen, försööök...." - det är tomt." blir svaret då han ställer de på bänken. - Ja, och Marcus, vaaad gör man då? Soporna... ! ! ! Undrar just om jag verkligen ska skaffa barn i mitt liv, isf. vet jag en sak. Dom ska vara riktigt uppfostrade.

Idag är det en speciell dag. 5 månader tillsammans....

Tisdag.

HANNA 060404.

Med desperata försök inför sommaren har jag skickat mina ansökningar överallt, få som hört av sig. Inte speciellt oväntat då man söker jobben som ligger på ams.se, jag är helt enkelt inte den enda som söker de jobben. Tog tag i luren och försökte få kontakt med framförallt personalansvarige på de butiker jag sökt på, för att visa mitt intresse på riktigt, på annat sätt verkar det ju inte ritkigt fungera. Ringde Ica Maxi i Nacka förra veckan som jag nog skrev, han lät  jätteintresserad och skulle höra av sig, nu har det gått en vecka och tiden går, jag kan inte bara vänta. Ringde Daglivs där Sara jobbar, men dom ville inte ge mig nummret så då är det väl bara att vänta, slutligen ringde jag Ica Kvantum i Sickla dit jag också skickat min ansökan, berättade vem jag var och vad jag gjort tidigare, hon hade inte börjat kolla riktigt om dom skulle anställa folk inför sommaren, men då jag berättat vad jag gjort tidigare fick jag en tid för intervju redan på fredag. Det känns jätteskönt, samtidigt som det givetvis känns ruskigt tråkigt med Ica igen, men det är  både pengar, närmare stan, skattade pengar, men framförallt en möjlighet att lära känna folk vilket är en förutsättning för att det ska funka att bo här nere. Jag trivs ju trots allt och vill stanna. Stan är enorm och det finns alltid något att göra. Nu är det bara att hålla tummarna.

Pratade lite med mamma för en stund sedan. Hon gjorde en mamografi förra veckan där hon fick veta att hon hade något i ena bröstet, självklart var det jobbigt för såväl henne som alla vi som älskar henne. Idag gjorde hon en röntgen som skulle visa vad det var och tack - det var helt ofarligt.

Nåja, tillbaka till Afapetet.
So long suckers...

Måndag.

HANNA 060403.

Ännu en tidig morgon, såsom söndag. Klev upp och åkte hit i vanlig ordning, måndag. I fredags kväll åkte jag ner till Jonas, Björn var hemma och Sara & Sebbe dök upp för att sedan hamna på 'söderhof' (?) Kvällen var kanske inte den bästa, men snart var de lördag. Mest hände väl ingenting, åt på Max. Usch, socker och fett, det är vad jag lever på och jag ser det. Det är slut nu, ett par gympaskor och lite vårväder så ska jag bränna! - Dehär går inte, snart är sommaren här.

Söndag, tiidig morgon, men aja... jag var lovad en glass.
Följde Jonas o jobbade, åkte lite glassbil och fick till sist en glass. Hem igen, promenad... vårpromenad, den var mest uppskattad av mig men glad att jag fick sällskap. Allt blir så mycket roligare då.

Här sitter jag nu, måndag.... igen?
Aja, dagen är inte så plågsam, händer egetnligen ingenting o Marcus har inga läxor i veckan, fröjd. Kanske slipper vi tjatet då. Nästa vecka är det Umeå, jag saknar min familj!! Sover i Djursholm inatt, lättare att ta sig isäng på så vis och dessutom får jag en lång natt och slipper kliva upp så rysligt tidigt imorgon för att ta mig hit. Men lite tråkigt är det ju såklart. Sitter och pratar med Lisa & Sofia - som har fått jobb på Magnetic Island, nånstans på ostkusten i Australien i en bar / restaurnag. Lite avundsjuk kan jag ju inte sticka under stolen med att jag är. Jag saknar dom så.

www.betapet.se Tipsar!
Alfapet på internet, det är i världsklass.

RSS 2.0