fredaseftermidda!

Så var fredagen kommen, känslan är ju aldrig helt fel. Fick gå em från skolan redan vid ett tiden idag. Har arbetarhelg framför mig vilket känns sådär, vad hände med haloween? Har ungefär 800 sidor att läsa i stadsvetenskap och folkomröstning, uhhäk! Politik är nog det sista som intresserar mig, ju mer jag läser dest klarare blir det för mig hur fruktansvärt oalmänbildad jag är inom området och ibland kan det nästan kännas pinsamt. Lite mer Go i dethär och det är snart över. Dugga snart så nu är det att hålla hårt i böckerna som är det primära.

Ska strax åka iväg till Iksu och träna lite för att sedan stranda på Liljansberget hos Johanna för en riktig fredagskväll men allt vad den har att erbjuda. Nej, nu måste jag ruska igång kroppen så jag tar mig ut. Snön faller o vägen är glashal så det är en aning läskigt att cykla, nåja! Ut i stormen!

Joke.

Det var ett rent skämt att hänga med i alla piruetter på stepen igår, därav ger jag det en ny chans idag. Jag litar på Johanna, det tar fyra gånger. Introduktion på ny kurs idag, huga... ingen rast o ingen vila.

Tentan

Uhhäk!


kycklinggryta tio dagar till.

Hemma, pluggat hela dagen, förutom en snabb visit på stan med Anders. Trevligt att avbryta det tradiga pluggandet med lite vänner. Handlade på vägen hem för att göra storkok, matlådor är min bästa vän i skolan, vet inte hur det skulle sluta i annat fall. Humöret tryter så lätt när magen börjar vara tom och huvudet fungerar inte överhuvetaget.

Väl hemma gjorde jag en fatastisk gryta, med allt möjligt gott. Hungrig som en varg satte jag mig vid matbordet och högg in. Den bistra verkligheten var dock något helt annat, det smakade... ingenting och det som smakade smakade inte alls gott. Som tur va hade jag ånkokat blomkol... Mums!

Vi hörs, tio matlådor senare! Uhä.


Mmm.



Oj, nu blev det sent - dags att sova, men jag har pluggat ruskigt bra ikväll!

Lördag morgon.

Så var det lördag, har sovit väldigt dåligt inatt. Grannen tvättade som vanligt.

Igår eftermiddag åkte jag och Therese och simmade, var jättehärligt med en liten bastuvistelse efteråt. Åkte sedan till Erika där jag åt middag innan jag öljde med dem och bowlade när de sedan skulle ut och dansa begav jag mig till Therese igen, sa hej littegrann innan jag åkte hem. Kortkort, så var min kväll. Idag ska jag jobba, urkburk.

Tentaplugget börjar bli riktigt dags nu. Ajaj...

Ha en härligt lördag gott folk.

Woho!

Redovisning imorgon, mjaa... ja vette katten hur de ska gå. Daniel har varit här idag o bara varit... bakade en blåbärskaka och mamma kom förbi på besök, handlade lite... klippte ihop fotoalbumet och på kvällskvisten tände jag ljus, åt frukt och såg på tv. Faktiskt mysigt, men nu väntar sängen... Ska upp tidigt imorgon och tentaplugga, därefter genomgång av redovisningen med basgruppen och sen är det helg. Dock jobbhelg, men men...  Sofia är ju hemma på besök somsagt. ...och pengar har jag ju aldrig tackat nej till så det kan nog vara nyttigt med lite jobb.

Nåja, kom sömn kom...

Tröttsamt.

Beställde glatt 140 foton häromdagen, fick dom idag - i fel storlek. Jag klipper och klipper och har det jag gör vill jag lova.

Varit hos Helena på barnklädesparty ikväll, kul att träffa syskon o syskonbarn även om det blir lita hastigt. Idag har Lina varit här och vi har, åtminstone försökt göra klart inför redoviningen.  - Mycke snack o lite verkstad.

Nu är det sängen som fattas och Jonas förstås som jag saknar.

Godmorgon.

Två tekakor senare och jag är på väg till Maria, ha en bra dag gott folk.

Måndag.

Lugn dag, var ute o sprang imorse när jag vaknade, döm om all förvåning och tro de om ni vill men jag gjorde det faktiskt men det gick ju inte ta miste på att det var länge seda. Men... nu jäklar. Åkte o handlade med Frida, grejade på här hemma och lagade storkok, riktigt god välgjord mat blev det och det är ju inte till vardags precis. Plockade undan lite och imorgon kommer nog den riktiga städdagen. Beställt ett nytt överkast så innan jag lägger ut den utlovade sovrumsbilden så ska jag se till att det blir färdigt. Framkallat en massa bilder idag också, det är verkligen mysigt med foton.

Imorgon åker jag eventuellt till syster Maria och umgås. Nya projektet är att hon ska lära mig rida, ridlektion ett är förbi och vi kan säga att det gick sådär, vi lämnar det där. En vacker dag har ni mig på tv....



...inte undra på att det kändes ostadigt. :)

Nästa veckas projekt är pysselkväll med Helena, ska bli kul det också, hoppas verkligen att vi hittar tid för det.

utbildning

Hundra år senare och jag är färdig med min utbildning online för jobbet. Obligatoriskt utan betalt, ni vill inte veta hur många timmar jag suttit här. NU är sömnen välbehövlig. Godnatt med er, och tack Johannanas :P för hjälpen.

Träning på G

Nu är det dags, kroppen börjar säga ifrån - träningskortet ska införskaffas här i dagarna, måste bara bestämma typ av kort. Läst att Umeå har dyraste studentträningskorten i landet och det tror jag minsann är sant, men röra sig måste man. Fick omtapetserat i sovrummet igår, köpte en ny tavla och nu är snart sovrummet hyffsat iordning.

Jonas skulle egentligen komma igår, men det var fler än han som tänkte så biljetterna tog slut. Trist när jag blev så glad att han skulle komma, men så kan det vara, det hjälps helt enkelt inte.

Idag ska jag och Frida eventuellt hälsa på Farmor, hoppas det går vägen - sovit här inatt, mysigt att bo så nära. Nåja, ska försöka visa min fina tavla någon dag.

Nya tapeter!

Imorgon får jag nya tapeter i sovrummet, ska bli så kul! Sålt lite studentlitteratur nu och en mössa på tradera så jag tror nästan jag har råd med den fina tavlan till sovrummet, stackars studentekonomi... här ska man måsta kränga saker för att ha råd... Men tid kommer...

Pluggat ikväll, boken är jättesvår och det är verkligen ett mörker att försöka förstå vad som sägs, men nu är jag nästan färdig med det som ska göras inför morgondagen iaf. Igår var Johanna här o fikade. Trevligt, trevligt. Ikväll kom mamma med revbenspjäll, så snällt så nu har Frida varit här och ätit också.

Ska packa min väska o gå över o sova hos Frida, målaren är här vid sju imorgon så jag ska låta honom göra sitt så nu är det dags att skruva ner rullgardinen. Snart helg, hoppas den blir riktigt, riktigt bra... Nej nu måste jag skynda mig, inte länge tills Höök börjar.... inte att missa. 

Plugga & fika.

Min telefon har gått sönder, vilket ilandsproblem - än dock rätt störande när man för en gång skull har prylar tillsalu på blocket. Nåja, haft städdagar nu, vänt upp och ner på garderober och all dendär tråkiga städningen som aldrig syns utanpå, men jag är riktigt nöjd med insatsen, nu har var sak sin plats. Vart papper sin plats i pärmarna och städskåpet är kliniskt.

Sitter och läser på om unicef inför grupparbetet som är tänkt att ta fart imorgon, tentapluggandet är i full gång för snart sitter man där i salen igen... och hoppas för allt i världen att det ska gå vägen.

Varvså sugen på bjuda någon på fika ikväll, men då min telefon var kaputt fick jag äta mina blåbärsmuffins på egen hand, inte riktigt hela sanningen... pluggandet var tvungen att komma som nummer ett och såhär blir det om man inte tar tag i saker med en gång.... man har helt enkelt inte tid att träffa vännerna då man som helst önskar...diciplinen behöver träning...

  

Jobblördag.

Så var dagen kommen. Idag ska det jobbas, det är inte kul men pengarna som dyker upp snart därefter är desto bättre. Känner mig fktiskt kry idag, otroligt skönt när man ska jobba. Lite slö och snorig, men så länge det är det enda finns där inga problem.

Har preics ätit lite frukost, provat någon ny müsli som tydligen ska va rackarns nyttig och tänk att den tillochmed var god, alla vill vi ju bli förvånade i den riktningen.

Idag ska det snöa, säger väderrapporten, så långt ögat når är det bara regn som fallit men önska kan vi ju fortsätta med. Jag har laddat med att köpa en ny vinterjacka som jag är minst sagt peppad att få använda. Längtar helt obeskrivligt mycket tills jag får åka till fjällen, får se när det blir. Måste ju börja med att se till att snön faller.

Nåja, in i duschen nu.

Kolla vad jag hittade på aftonbladet...

Förbjudna skyltar

Är du missnöjd med din skylt kan du vända dig till Vägverket, men det är sällan de medger byte. Så länge du inte är förföljd eller av annan orsak behöver kunna vara anonym i din bil.

Här är samtliga förbjudna bokstavskombinationer:

APA, ARG, BAJ, CUC, CUK, DUM, DYR, ETA, ETT, FAN, FEG, FEL, FEM, FES, FET, FNL, FUC, FUL, GAM, GAS, GAY, GET, GEY, GLO, GOM, GUB, GUC, GUD, GUK, HAL, HAN, HAO, HAR, HAS, HAT, HER, HES, HET, HJO, HKH, HMO, HOM, HON, HOR, HOT, HRA, HUD, HUK, HUS, HUT, JUG, JUK, JUO, JUR, KDS, KUC, KUF, KUG, KUK, KYK, LAM, LAT, LEM, LOJ, LSD, LUS, LUZ, MAD, MAO, MAS, MEN, MES, MLB, KUF, MUS, MUT, NAZ, NEJ, NJA, NOS, NRP, NUP, NYP, NYS, OND, OOO, ORA, ORM, OST, OXE, PAJ, PAP, PES, PKK, PLO, PNS, PRO, PUB, PUC, PUK, PYS, RAS, REA, ROM, RPS, RUG, RUK, RUS, SAB, SAC, SAF, SAP, SAT, SEG, SEK, SEX, SJU, SOP, SOS, SPY, SSU, SUG, SUP, SUR, SWE, SYF, TAJ, TBC, TOA, TOK, TYP, TOT, TRE, UCK, USH, UFF, UPA, USA, UFO, WAM, WAR, WTC, WWW, XTC, XTZ, XXL, XXX, XUK.


Fredag och snart helg.

Men vad är helgen värd om man är sjuk?

Sjukdomen har nu övergått från magen till huvudet. Den gör mig nästan galen, jag blir så otroligt rastölös men idag ska jag försöka plocka undan lite och sedan se på lite film. Imorgon ska jag jobba, och jag SKA verkligen jobba. Jag behöver varenda krona som jobbet kan tänkas dra in och har verkligen inte råd att vara sjuk.

Helst skulle jag vilja gå o köpa en systemkamera, men vem har råd med sånt som student? Det är bara att glömma. Nästa termin finns en möjlighet att åka utomlands 5-7 veckor, till en början var jag jätteladdad. Nu har det lagt sig och jag har insett att det skulle innebära så pass mycket mer CSN lån att jag skulle måsta stå och betala av det i åtminstonde ett år därefter och plötsligt kändes det inte längre lika kul.

Ne nu måste kroppen vilas.

Magsjuka.

Magsjukan är här.

Hade seminarium imorse, kände att något inte stod rätt till men ville verkligen inte behöva komplettera en examinerande uppgift. Men här ligger jag nu, fy tusan - finns nog ingen värre sjukdom.

Blä, ska se desperate housewives nu.

RSS 2.0