Tisdag.

HANNA 060228.

...och faktiskt sista dagen den här månaden, Mars imorgon, skumt.
Gårdagen var lugn och skön, solen lyster och det var någon ynka minusgrad, himmelen var helt blå, inte ett moln. Klockan halv elva åkte jag och Fia till Sollentuna för att åka slalom och jag, äntligen få prova min nya bräda och det var inte utan nervositet kan jag lova. Dagen blev underbar, fyra timmar i backen och en stund på solbänken. Därefter hem och kasta in lite tvätt och stryka lite, sällan händer det, men just igår frågade jag mig själv, är dethär verkligen mitt jobb?

Har fått tillbaka min tidigare trasiga ipod, oj så skönt. Tunnelbana - buss - annan väntetid, hur fruktansvärt kul är det egentligen? Måttligt! Men man kan få det att bli så mycket enklare, lite musik. Ikväll ska jag iaf träffa Lina, ska bli skoj, på fredag kusin Katarina och på torsdag morgon åker familjen Bragd till Idre och jag blir ledig till måndag morgon.

Den här dagen känns lite jobbigare, det är städdag, huset ska damsugas och torkas o grejas och Marcus är hemma med en kompis, om en timma ska jag skjutsa Fia till fritids och tvättstugan är full med tvätt, lakanen ska manglas. Nåja, värre har man väl varit med om vad det gäller jobb. När det sedan är gjort hoppas vi på sol, då blir det en promenad, Hanna ska bli duktig, smal och snygg, fattar inte hur de går till, vad jag än äter så går jag upp, face it!

Fia ligger och läser i loftsängen ovanför mig, snart ska jag ta ner henne, laga någon slags frukost och köra henne på fritids för att själv kunna sätta igång med tvätt och städ för att sedan hämta henne igen och skjutsa till slalomträningen senare i eftermiddag.

Nu ska jag agera lite mer hjälpsam.
Längtar till på lördag.


Måndag.

HANNA 060227.

Ja, igår åkte Sanna hem efter att ha varit hos mig i tre dagar, tre alldes otroligt underbara dagar, som vanligt gick dom främst ut på att gå på stan, vad som stör mig är att det alltid bara är jag som hittar saker, jag vill inte handla, jag ska spara mina pengar och åka utomlands, men de gåår inte. Nåja, hittade en hel del bra saker, nu känns det dock tomt, jag kände mig riktigt hemma i helgen, men henne omkring mig. I fredags åkte Jonas också, eller jag träffade honom för sista gången innan han på lördag morgon-morgon drog sitt lass tillsammans med familjen Frank till Vemdalen, helgen gick förvånansvärt bra faktiskt, och framförallt fort, men igårkväll, när Sanna hade åkt och där låg jag i sängen framför tvn med ett glas mjölk och verkligen bara önskade att jag skulle ha honom brevid mig. - Det sägs att det är bra att vara ifrån varandra, och jag vet att det är, men det är galet, jag vill aldrig vara utan dig igen.

Idag ska jag och lillFia till Sollentuna och åka snowboard vs. slalom, solen lyser, himmelen är helt klarblå, det är minusgrader och klockan elva sitter vi i liften. Matsäcken är packad och klar och till o med chocklad har vi kokat. Ska bli en otroligt mysig dag hade jag tänk mig.

Kanske har jag tid med en längre resumé av helgen senare idag eller imorgon. Nu ska jag ta Fia från tvn och sedan ut i backen. Ha en underbar dag allihopa & ta vara på vad ni har, för när ni inte har det längre, det är då man förstår hur underbart liv man egentligen lever.

Torsdag.

HANNA 060223.

Olé, snart helg...

Allt är oklart men blir det som planerat så kommer Sanna och förhoppningsvis även Erika hit. Kan bli en enorm helg, dream team. Dagen har förflutit och nu är klockan strax efter fyra. Marcus är fortfarande sjuk, men väldigt lättskött nu i dagarna, han småsover vid tvn, men det är klart att det är jobbigt att vara sjuk. Tack och lov har jag sluppit åka dit, än iaf. peppar, peppar. Vattikanen traskar på som vanligt här utanför, solen lyser och vädret är fullständigt underbart. Tog mig en promenad för ett par timmar sedan och faktum är att dagen glimtade till och blev underbar. Solen gör så otroligt mycket, det var riktigt skönt när solen lyste mot en, tråkigt med plusgrader, men och andra sidan spelar det ingen roll, låt åss få vår - här finns ändå ingen vinter att ta av, plus och minusgraderna varierar som dag och natt så vår vore faktiskt riktigt skönt och jag tror minsann jag skymtar den.

Fruktansvärt less på mitt hår, om de bara kunde växa över en natt, men pest och pina genom att spara, dedär mittemellan-två-frisyrer-stadiet är inte min stund full av mest njutning här i livet. Nåja, allt kan man inte få. Fia är på fritids idag och direkt därefter på Engelska undervisning så det blev minst sagt en lugn dag idag, ska upp och ta den sista strykningen så har man nån tid över imorgon också. Dessa skjortor, tack o lov blir det allt roligare, i början var det minsann inte kul, fick man en arm rak så hade man ju lyckats skrynkla till alla andra stycken på skjortan, bara att börja om, jaahaapp...

Så var det då helg snart och faktum är att på onsdag kväll har jag min sista dag för nästa vecka, vóilat! Åker (beroende på lönen) kanske hem till Umeå, pappa fyller ju snart år, skulle vilja träffa Aina som just flyttat till Umeå, alla vänner, familj och en promenad med Robin givetvis. Vi får se vad kontouttdraget visar imorgon helt enkelt.

Strykhögen väntar, face it...





Onsdag.

HANNA 060222.

Kom precis tillbaka, var hos Bibi igårkväll och sov sedan hos Jonas och Björn. När jag sedan gick från Bibi till tunnelbanan (Akalla) mötte jag en något suspekt man. Jag gick in till tunnelbanan, men hade inte SL kortet framme, han började prata med mig, liten, mörkhyad, kort-kort, han bar kappa och hade käpp och pratade med mig på nåt annat språk och jag förstod verkligen inte vad han ville, men han ville iaf inte gå, det är ett som är säkert. Skvätträdd som jag är höll jag mig i skinnet tills han gick, (...eller jag hittade mitt SL kort, så jag gick) usch vad rädd jag var, blicken gick som ett roder fram tills vi var på centralen. Nåja, nu är faran över. - Marcus är fortfarande sjuk och hostar vilket innebär att jag var tvungen att åka hit tidigt idag, men det gick ju bra det också. Ute öser snön ner, jag väntar på våren, man har inte riktigt ut något av "vintern" här nere, idag kan man faktiskt med gott samvete kalla det vinter.

Ja, idag är det onsdag och... dedär godislöftet, det är visst nån som försöker få mig att inte greja det. Igårkväll när jag kom för att sova på Nathorsvägen, har pojkarna vart och hämtat mängder med glass på Gb, en hel låååda magnum vit, hur bra lär det sluta (?) - Det är ju det bästa som finns, tacksamt åt jag upp en glass och somnade i armarna på den jag älskar.

Tisdag.

HANNA 060221.

En ny dag, med nya möjligheter.
Här sitter jag, åter igen, det blir lätt så när man ska vara vaken den här tiden. Man tar sig inte för så mycket, idag är det tisdag, meningen var egentligen att jag skulle skjutsa delar av Marcus klass till Sollentunas värsjöbacken för att ha friluftsdag i slalombacken, men eftersom han fortfarande är sjuk blev det inte så heller. Jag som äntligen trodde att jag skulle få prova brädan (och slippa Marcus). Doh!
Nu har jag honom här hemma, vid tvn, han vägrar äta och stenvägrar borsta tänderna, han bara skriker - jag orkar inte gå omkring och skrika åt honom hela dagen, känns inte som att saken blir bättre, det är upp till honom.

Jag tänkte på en sak när jag såg en nunna passera på gatan tidigare imorse. Tänka sig dedär
klädskynkena de måste bära på, jag skulle ju va avundsjuk så jag grinade varje gång jag gick ut och såg andra människor som hade på sig "vad dom vill". Tänk dig vardag klädsel - skynke, juletid klädsel - skynke, nyår klädsel - skynke, midsommar klädsel - skynke, joggingrundan klädsel - skynke - Stackare! Däremot bor dom tillsammans med en vattikan som klär sig i gud vet allt, men dom har det säkert bra trots allt. Igår var vattikanen ute och körde snöslunga, vad som bör påpekas är att det inte hade snöat på tre dagar OCH varit plusgrader, men troligtvis hade han lite göra - Barmarken var ju framme!

Idag ska det handlas, ska ut o röra på fläsket också, har utmanat Jonas (...och Björn?) i en tävling om att inte äta godis, inte glass, inte chips eller ostkrokar och McDondlads bara på Söndagar. Tänkte gå ut och promenera också, tråkigt med dehär vädret bara, sol gör så mycket, men nu var det länge sedan den visade sig. Ikväll blir det att hälsa på Bibi, ska bli riktigt trevlligt, hon är så otroligt gullig med mig och jag uppskattar henne verkligen, hon bryr sig verkligen. Hoppas nu bara att Marcus blir frisk snart, jag måste vara här på natten om han är sjuk, på fredag kommer Erika & Sanna och Jonas åker, vore kul att hinna träffa Jonas innan han åker till fjällen.

Kärlek! 

Det är en helt galen känsla.
Ha en underbar tisdag gott folk, på återséende.



Måndag.

HANNA 060220.

Ny dag, Måndag...
Veckorna går förvånansvärt snabbt, men det är ingenting om man ställer det i relation till helgerna. Katarina är här och städar idag (städerskan) själv lämnade jag nyss Fia på skolan. Marcus är sjuk idag, ligger hemma med 39,1 i feber, aldrig någonsin har jag varit med om en familj där barnen ständigt är sjuk på dehär sättet, två dagar i veckan kan man garantera att, är barnen inte redan från morgonen hemma, ringer någon av dom vid lunchtid och "mår inte bra"  - och det är bara att åka och hämta dom små liven.

Imorgon har Marcus friluftsdag i Sollentuna, är han bara frisk så ska jag skjutsa dit en hoop ungar strax efter klockan nio och funderar själv på att hänga med. I nuläget ser det ju inte speciellt aktuellt ut dock eftersom feber i den utsträckningen brukar vara elakare än så. Troligtvis är han hemma imorgon också. På kvällen bär det sedan av igen för Fias slalomträning i samma backe, blir rännande imorgon mao. På kvällen ska jag som det just nu ser ut träffa mormor Bibi och käka middag och umgås. Ska blir trevligt.

Stan var det igår...
Sov ut och åkte ner vid elvatiden, men efter en par, tre timmar gav jag upp hoppet, jag var fet i vadän jag provade så jag åkte till pojkarna varifrån vi sedan åkte och hälsade på Jonas något omtalade mormor, därifrån till hans mamma och sedan tillbaka igen, hem till den hårda, inte allt för lockande sängen som väntade. På lördag åkte han iväg, en vecka till fjällen och har det skönt, samtidigt åker "min familj" till Idre torsdag - söndag, det är sportlov här nere. Så, det blir några extremt lugna dagar, får se vad man gör av dom.

Nåja, frukost nu, bless you. 

Lördag.

HANNA 060218.

Lördag kväll och här sitter jag. Förvisso ganska skönt då Fia somnat och Marcus har en kompis, men trött är jag och har man då ingenitng för sig så blir det lite långsamt, sängen väntar, sovmorgon imorgon, har faktiskt aldrig varit här en natt då jag haft sovmorgon. Spännande?!

Sov hos Jonas inatt eftersom vi skulle till Väddö imorse, hans bror Amadeus med tjej skulle köra, men så blev inte fallet. Vid elvatiden åkte vi iväg, kallt var det och visiten i stugan (på landet?) blev inte lång. 12 mil enkel väg innebar några timmar i bil och som man själv är så sover man så fort tillfället kommer, att hålla sig vaken i bil, det går inte.

Imorgon går planerna mot centrum, har en ledig dag och ska hem igen på kvällen för att skjutsa till skolan på måndag morgon och träffa Bibi på tisdag, trevligt. Nåja, önskar att jag fick somna nu, dehär med kvällar är inte min grej.

Bless you.

Fredag.

HANNA 060217.

Fredag, vilken seger...
Sofia ligger sjuk idag, själv hoppas jag bara att slippa bli smittad då jag redan dragit på mig en förkylning, förkylningen är dock inte hela världen, den kan jag faktiskt leva med. Det är fortfarande morgon, även om jag själv varit vaken sedan 07:15, men fåglarna kvittrar utanför fönstret och garanterar morgonen iaf. Lite göra idag, strök bort helt galet mycket tvätt igår så idag, ptjaa.. kanske fem tröjor att stryka undan, sen ska jag försöka få lillan att dricka vatten, för övrigt händer ingenitng. Men Helena skulle komma hem tidigt idag, så jag har det nog ganska snabbt ledigt ser det ut som.

Mitt hår växer och personligen tycker jag mig se ut som ett fågelbo, högra sidan av luggen räcker ner över ögat medan den vänstra är blott ett par centimetet, hur ser man ut? Det är dags för åtgärder snart....
Imorgon pratas det om Väddö, vi får se vad som händer mer jag ska vara tillbaka för att "barnvakta" halv sju, då familjen Bragd ska på fest hos några vänner här i Djursholm. Fint folk?

Nu?
- Äh, jag vet inte.

Torsdag.

HANNA 060216.

Snorig & dán, förkyld.
Kom tillbaka vid tolv, sov hos min kärlek, hur kan allt kännas så bra? Det är helt galet hur underbart jag har det och snart är det helg också, känns otroligt skönt. Dock är det barnvaktande som gäller på lördag kväll, om det ändå hade vart söndag. Nåja, allt kan man inte bestämma här i livet. Är såå sugen på att bo i egen lägenhet här nere, känns inte alls kul att vara inneboende, det är liksom, nee... inte mitt. Man känner sig inte alls hemma. Men, i nuläget är ingenitng annat aktuellt, möjligheterna finns inte.

Snart ringer Marcus.

-" Hej, det är Macus, kan du hämta mig." Oja, det är väl det är jag är anställd till att göra, samt att tjata på att du inte ska sitta vid datorn, inte vid tv, sitta rakt på stolen, göra dina läxor. Men barn är barn och det är vi väl alla tillåtna att vara. När jag kom hem idag läste jag som vanligt på anslagstavlan, över vad som ska göra idag. "Projekt; städa badrumskåpen, organisera." Mer eller mindre fräscht men nu är det gjort och allt som återstår är strykningen, Fia är på fritids till klockan fem idag såå... det är ganska lungt kan man ju säga. Men en sak funderar jag ganska ofta över, vad jag ska göra för att träffa lite vettigt folk, jag trivs och jag har Jonas framförallt och några bekanta, men det sitter fortfarande i att man inte är riktigt bekväm och det slutar med att jag konstant är hos Jonas, känns jobbigt, vill inte va en börda men... just nu hittar jag inte lösningen. Man har här ingenting att ta hem vännerna till hellet och hur man sen ska träffa dom, det är också ett projekt eftersom jag är låst här 09-18 iprinsip alltid. Jag funderar, men jag har svårt att hitta lösningen som jag så gärna vill ha....



Onsdag.

HANNA 060215.

...och två dagar kvar tills jag måste investera i ett nytt månadskort, jag har inte råd. Nåja, det problemet får vid ett senare tillfälle. Pengarna springer ur mina fingrar, det är helt otroligt. Inte nog med det, ska jag byta en fucking lampa på bilen, "halvljus, lampfel" jaha? och hur var det meningen att det skulle gå till? Känns väldigt motstridigt, mycket kan jag, men bilar? Haha.

Kom precis tillbaka, alla hjärtans dag igår. Bowlade med Sara och Sebbe och åkte sedan till Jonas och tog det lungt, somnade där och har nu slutsligen kommit tillbaka för att belastas av bördan att fixa dendär lampan. Nåja, mysig dag igår iaf.

Handling, ridning, simning, mar - sen är faktiskt även den här dagen över.
Mat i magen nu, och neej.... jag hittar inte till er grabbar, folk skulle tuta och meija mig av vägen, så snälla ni, bespara mig det...

Måndag.

HANNA 060213.

- Måndag, igen.
Alltid dessa måndagar, jag förstår liksom inte. I fredags var jag helt otrolig, tvättade bort varenda socka i hela tvättstugan, varenda skjorta var struken. Idag? Det är måndag igen. Familjen har under två dagar försökt använda så mycket kläder som bara är möjligt och så var tvättkorgarna fullastade och strykbrädan förgylld med ett berg igen. Nåja, det är mitt jobb och faktum är att det inte tar allt för lång tid att få undan, det är just dedär med att sätta igång som är själva problemet. Nu är mamma Helena hemma igen vilket känns väldigt skönt. Lite struktur och information om vad som händer, varje morgon.

Helgen är slut, Erika var här och det var liksom, som vanligt igen. Tomt nu, men krafterna har fått ladda under helgdagarna lördag, söndag. Ny mobil har jag skaffat mig vilket kanske var på tiden, men pengarna kändes mindre kul att betala. Nåja, vidare...  Fredag blev lugn, jobbade till klockan 18:00 och hann både med att tvätta bilen (vilket var en upplevelse) samt att bjuda Erika och Jonas på delikat lunch (konserverad köttfärsås), Jonas åkte tillbaka till jobbet och Erika ner till centrum för att klippa håret. Väl tillbaka duschade vi och hämtade upp Nalle och Jonas för att gå ut och äta. Kvällen var snart slut, jag var bokstavligen döende efter en dag som börjat 05:30 så jag besökte helt enkelt John Blund.

Lördagen var det butik efter butik som fanns på planeringen....
Dagen lång studsade vi mellan affärer och gallerior och att själv tro sig kunna hålla pengarna kvar på kontot vore rätt dumt. Det gick inte jättebra. Erika hittade däremot ingenitng, hur sedan det gick till (?) På kvällen var det fest, eller.... nåt i den stilen. Lina kom förbi och vi stod konstant på dansmattan. Tanken var, redan från början att supa Erika under bordet. Det var planerat sedan tidigare. Vi drog igång med en bra start och när hon nästan låg där.... lyckades jag hamna där själv. Typiskt!

Söndagen var tung. Meen, hade jag lovat henne att vi skulle gå på stan hela dagen så fick jag ju lov att hålla det jag lovat så, med diverse smärtor o ett och annat tog vi oss tillslut iväg. - Jag är alldelens för duktig på klaga och det värsta är att jag är medveten om det. Men, den här dagen höll jag det inne. När jag sedan kom från stan vällde det över mig. Soffan var mitt hem. När kvällen började lida mot sitt slut var det dags för mig att ta mig tillbaka, en underbar pojke skjutsade mig fram till min dörr och jag föll pladask ner i min 90's säng.... (dock med en madrass á 120, spännande) Somnade som en knäckt slav...

Alla hjärtnas dag imorgon, för den som älskar.

Fredag.

HANNA 060210.

...och snart är hon här, som jag har längtat, det går inte att beskriva med ord, trots att jag såg dig nyss har vi så mycket tid att ta igen. För övrigt vaknade jag en timma för tidigt på morgonen, inte nog med att Marcus skulle ha kvarsittning klockan sju, jag vaknar 05:30, klär på mig, börjar stöka och städa lite, men Micke kommer aldrig och knackar på som han brukar. När jag sedan går upp och frågar om det inte blev någon kvarsittning, informeras jag vänligt om att jag troligtvis vaknat en timma för tidigt - Det blir en lång dag idag.

Uppfarten är full med djusnö, ska nog gå ut och skotta undan lite, sen är det tvättabilen-dags idag också och tvätta undan innan helgen, för övrigt ingenting. Kommer bli en lugn och utomordentligt skön dag. Jonas kommer hit och äter lunch med mig och Erika och sen är det bara handlingen kvar. Nå, kanske dags att slänga sig i duschen.

Vilken dag...

Torsdag.

HANNA 060209.

Mörkret börjar krypa sig inpå, ambasaden mittemot är upplyst och nunnorna syns med jämna mellanrum. Marcus sitter med läxan i köket efter upprepat tjat, Fia är med sin gudmor på teater, med andra ord är det riktigt lungt här hemma. Tiden här nere går, på något konstigt vis. Vännerna här nere jag har kan jag räkna på en hand och jag kan säga till er alla, att det är en frustrerande känsla. Det funkar inte riktigt på samma sätt som när man pluggar, då har man det naturligt på ett helt annat sätt att träffa folk. Hemma har jag vänner överallt, dom är en naturlig del av vardagen, dom finns överallt, var jag än vänder mig. Jag har mängde med vänner, problemet är att vi inte befinner oss på samma ställe. Alla kastar vi oss över någinting nytt, jag också. Att sedan hålla sig till tryggheten hemma och leva i det man alltid gjort, vore nog dumt. Någonting säger mig ändå att det känns bättre och bättre. Någon slags trygghet vajar omkring mig och Jonas håller mig i ryggen.

I helgen som var åkte vi till Umeå, jag & Jon. Vi kastade oss mest mellan olika platser men hann slutligen träffa, både min familj inkl. alla mina syskon och mina allra närmasta vänner. Jag laddades med krafter och allt går plötsligt mycket enklare här nere. Sedan sist har jag dock hunnit vara med om ett otroligt jobbigt hejdå. Jag trodde för en stund att det skulle gå hyffsat smärtfritt, men... det var på tok för mycket att tro. Lisa & Sofia åkte till Australien för att stanna ett år. Det var oerhört tungt. Två av flickorna jag träffat varje vecka sedan urminnes tider, men plötsligt håller man på växa upp och bli stor.

Nu är Marcus otålig och gör, inte allt för oväntat inte längre sina läxor. Dags att göra sitt jobb då. Ett stort andetag så ordnar jag nog dethär också. Imorgon kommer Erika och jag längtar såå otroligt mycket.

Kärleken är underbar & livet snurrar på, men nu är det dags att göra annat.
På återseénde gott folk, på återseénde.

RSS 2.0