Storleksångest.

Idag var jag ledig. Jag åkte till stan en sväng och gjorde en sån där skön dag, fixade med saker som behövde ordnas osv. allt var i sin ordning tills jag gick för att handla min jacka, jag sökte staden runt utan att hitta den jag ville ha. När jag efter många slutsålda butiker äntligen hittade min jacka fanns bara storlek 34 kvar och gud vet när jag kunde ha det. Hoppet var ute trodde jag när jag hittade en sista butik, som döm om förvåning hade just den jackan i flera olika storlekar. Jag tog en 36a vilket jag alltid kunnat ha och drog på mig jackan. Då denna inte ens gick att stänga och armarna inte räckte till sökte jag en 38... då de heller inte fanns sökte jag förtvivlat en 40 i hopp om att jag skulle kunna ha den samtidigt som det fanns något inom mig som verkligen hoppades att den var alldelens åtskogen för stor. Jag drog på mig jackan och insåg snabbt att den var inte en millimeter för stor, den passade perfekt och jag ska inte säga att de skulle ha gjort något om den vart lite lite större, men förliten var den trots allt inte. Jag hoppas jag har blivit vuxen nog att inte längre köpa för små kläder i något konstigt hopp om att dom ska bli större, för de har jag minsann aldrig sett hända.

Därefter tog jag tåget till slussen och åkte vidare mot Sickla för att hämta upp ett kvarglömt viktigt papper och en väska. Väl på bussen slog det mig att det var storlek 40 jag hade köpt... de slog mig även att hade storleken saknats och det bara hade återstått en 42a hade jag säkert köpt den också. En tredje sak som slog mig var att vi igår satt och såg top model, det var där två tävlanden som var plus modeller, vilket innebär att de bär upp kläder för "lite större tjejer" så att säga. På programmet nämdes att dessa modeller har en ungefärlig storlek som motsvarar svenska 38...  Var är världen på väg? - Eller är det jag som är på väg någonstans?

Jag insåg snart att jag inte längre ville summera mina tankar utan försökte tänka på något annat....
Nåja, snart helg och inventering på lördag morgon 06.30, känns inte så kul på min lediga helg.

Tyvärr ska jag ställa till de och berätta att jag har nytt nummer, pga. operatörsbyte.
Så det nya nummret ni ska knappa kan nu gärna få om ni hör av er, jag sitter ju än ett tag på samma hemnr.

Åtta dagar kvar på jobbet.

Idag återstår det åtta dagar på arbetet exkl. en inventering på lördag morgon. Det känns spännande som bara den. Idag var jag och ordnade med försäkringar etc. Bytte bank och ordnade med massor av papper, känns bra såhär i efterhand. Kände mig plötsligt stor när jag själv var tvungen att gå på möte med banken. Nu har jag en snäll Kajsa som hjälper mig med allt vad min ekonomi kan kallas. Skönt med lite struktur och ett påbörjat pensionsparande.

Innan jobbet började idag var jag en sväng på stan och shoppade lite, ett par byxor och fyndade därefter en hel del på Björn Borg. Super duper, nu är jag laddad och klar. Imorgon ska jag på Elgiganten och fixa mitt nya telia abonemang och få en ny mobil. Hoppas bara på att slippa byta nummer.

Nej nu ska jag göra något, ska försöka skriva oftare, kanske inte blir speciellt långa inlägg, men desto oftare är roligare. Sov gott allesammans.


Trött söndag.

En trött söndag efter en händelserik helg. Jonas & jag, Sebbe, Sara, Niklas, Björn och Leon kom hem nu i eftermiddag efter en helg ute i stugan. Åkt båt och badat, åkte, eller åtminstonde försökt inte mindre än tre gånger att komma någon vart på wakeboarden men, det gick lite si o så, var uppe o vände iprinsip. Ont överallt, ser ut som 90 år när jag ska ta mig någonstans.

Inte ens tre veckor till flytt nu, jag är ivrig som bara den och hoppas det ska bli precis osm jag förvantar mig.
Middag hos Eva och Anders ikväll, skönt och väldigt gott inte minst.

image26

Fv. Björns lillebror Leon, Niklas, Jag, Sara & Björn.

Nu väntar sängen, alla mina musler måste få vila inför en ny veckodag imorgon.

Väddö i helgen!

Det närmar sig.

Igår sorterade jag bort gammalt skräp från vinden och gjorde några kartonger redo för att åka med hem. Jag har akktid varit en sån skrotsamlare, jag minns så väl när jag var liten och pappa var tvungen att hjälpa mig o rensa gammla papper och skrot för själv kunde jag inte frmå mig att slänga någonting. Vi undersöker fortfarande alternativa sätt att göra flytten på och missar inte att det kommer att bli dyrt. Något jobb till Jonas är fortfarande inte klart men en lägenhet på Tomtebo är så gott som säkrad, det är en bit till stan, men har man viljan är det såklart inga problem, jag menar - se på var vi bor nu.

Ikväll åker vi till Väddö, när jonas väckarklocka ringde kunde inte jag somna om mera, ivrig. Jag vill bara åka iväg nu. Några kompisar följer med ut och vädret ser lovande ut, solen lyser och väskorna står packade och redo. Det är så underbart att åka dit, jag ska plocka blåbär. Komma från stan en stund, känna alla de lugna känslorna och bara vara. Lägga allt åt sidan en stund, inte tänka på någonting.

Jag har gått upp i vikt också, unk.
Nu när jag flyttat är det dags att röra på påkarna. Här sitter jag ju bara stilla, åker tunnelbana till jobbet klockan 10 varje dag och är hemma vid åtta. Därefter törs inte jag vara ute, man vet aldrig vem som överafaller vem, jag är nästan löjligt mörkrädd men det ska det bli ändrig på.

Trevlig helg!

Oro & hemlängtan.

Fredag, tillbaka i arbetet och helgen framför sig, kommer nog bli mycket jobb i helgen. Har nästan fått hyra ut lägenheten idag, bara små detaljer och godkännande från hyresvärden kvar nu. Jag längtar faktiskt hem, inte minst efter min käraste Erika.  Kom precis från en liten tripp hos Jonas mamma och Roger, har bestämt oss för att åka ut till landet nästa helg, jag ska bjuda med Erika, ska bli så väldans kul. Som jag har längtat efter att ta henne med mig ut. Var så länge sedan vi gjorde något tillsammans, bara vi två. Det går liksom inte att beskriva med ord vad den tjejen har betytt och alltid kommer att betyda för en liten Hanna här på jorden. Min allra bästaste bästa vän!

Efter en och annan tragisk händelse i närheten av oss inser man hur tacksam man ska vara till livet. Det tråkiga är att man inte inser det förrän det hunnit hända någon i närheten, livet kan så snabbt vara över. Så jag uppmanar er alla att göra det ni vill, stå inte o trampa i gamla fotspår. För vem vill egentligen stå där, 80 år gammal och vara sur och bitter? Inte gör man sig själv någon tjänst och räkna inte med att du gör dina anhöriga lyckligare. Lev idag, imorgon kan det vara för sent.

Tiden går och snart står jag där med resväskan i handen och är på väg. Utan lägenhet, (utan?) pojkvän och med svansen mellan benen. Nej, skämt och sido, tanken är ju att Jonas ska komma efter mig. Men boendet kommer bli ett litet rum hemma hos mor o far under en kortare tid. Därefter får vi se vad som hända skall. Svårt med lägenhet och mat när båda inte har ett jobb. Lönen från ett jobb på Willys / Ica räcker tyvärr inte så långt som man kunde önska. Vill man så löser sig det mesta, jag bara vet att det är så.

... och mamma o pappa, systrar & bror - som jag längtar till er. Det var helt och hållet mitt val att flytta iväg. Jag ångrar det inte en sekund, men nu har jag testat det. Jag har haft en skojig tid, varvat med tårar av hemlängtan. Mina syskonbarn som bara växer sig stora och här sitter jag och tittar på kort (?) ! Hjälp! Jag har lärt mig en hel del, jag har visat mamma att jag är vuxen nu och inte hennes yngsta lilla dotter, jag klarar av att stå på egna ben och jag trivs med att prova mig fram. Inte utan att göra misstag förståss, men jag har klarat den här tiden också, helt utomordentligt bra. Nu saknar jag dock min familjs omhändertagande och längtar som bara den efter att få komma hem. Jag hoppas bara att Jonas hittar ett jobb och vi tillsammans en lägenhet. Inte riktigt samma sak att bo hemma, och konstigt nog kan jag efter den här stunden inte alls för mitt vildaste förstå hur jag skulle klara av att ha ett distans förhållande med min kära Jonas... 

Så det ska bli ett kärt återseénde... =) 

Umeå!

Jag ska flytta hem!

Det känns, konstigt - men förbaskat skoj. I Tisdags sa jag upp mig, det var blandade känslor men mest av allt känns de spännande och kul. Bortsett från att Jonas ännu inte har något jobb och vi inte hyrt ut våran eller hittat någon lägenhet där hemma.

Någon som vill hyra en 2a i Stockholm?

Nu är lillebror till David född också, längtar efter att få se honom, allt verkar ha gått bra och jag är såklart en stolt moster ännu en gång. För övrigt är jag ledig idag, hemma och tvättar. Inte alls speciellt roande med tvätt, men de är sånt man måste göra ibland. Var faktiskt ledig igår också, men all den tiden slösades bort i shopping, köpte två ursnygga kudar som rev min ekonomi sönder och samman, men snyggt blev det!

Nu ska jag ta en spurt ner till tvätten igen.
Ha en bra dag allihopa!

Sommaren kom tillbaka!

Var en sväng i Umeå på uppdrag onsdag - fredag, det var en otroligt snabb titt men jag hade så himla mysigt. Först var jag i Sävar en stund och sedan åker jag till Helena, tycker synd om henne som har så ont, men nu är det bara tolv dagar kvar att hålla ut tills lillebror är beräknad. Hursomhelst var kvällen jättemysig.

I helgen blev det Väddö, det var underbart härligt, sommarvärmen kom tillbaka och vi gjorde massor av skojiga saker. Vi åkte båt, promenerade, badade i balja o i havet och plockade blåbär - tro de om ni vill men jag har kokat tre burkar med blåbärsylt. Mumma! Väl hemma i tvätt och städ, men det kommer som ett brev på posten när man varit borta, här hemma väntar förståss mina trogna katter, mysigt med två tussar att komma hem till.

image25

Låt nu bara sommaren hålla i sig en stund till...

RSS 2.0